Veikla „Vanduo – gyvybės šaltinis“

 Vaikai stebėjo pristatymą „Vanduo – gyvybės šaltinis“. Diskusijos metu aiškinomės, kodėl vanduo būtinas visai gamtai, žmogui. Vaikams pasakojame apie vandens svarbą, kodėl sveika gerti vandenį. Vaikai suprato, kad sveikiausia yra gerti vandenį, o ne įvairius gazuotus, spalvotus gėrimus. Visi vaišinomės tyru, sveiku, skaniu vandeniu. Vaikams patiko ne tik gerti vandenį, bet ir užfiksuoti per dieną išgertų stiklinių kiekį. Smagu, kad vaikai vieni kitus skatina gerti vandenį. Ši veikla padėjo suprasti, jog vandens gėrimas – vienas iš lengviausių būdų jaustis energingiems bei sveikiems.


Saulutės" grupės ugdytiniai tyrinėjo vandenį. Ragavo ledo gabalėlius, laikė rankytėse ir stebėjo, kaip ledas virsta vandeniu. 




Kiškučių" grupė supranta vandens naudą, jį tausoja nenaudodami jo be reikalo, kol rankytes plauna su muilu, užsuka vandens čiaupą, siekdami sumažinti vandens sąnaudas.

,,Paukštelių" grupės ugdytiniai išsiaiškino, kad plaunant rankas nuo jų dingsta visi nešvarumai. O taip pat mažieji mėgsta gerti vandenį.




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Gamtosauginis komitetas

Gamtosauginio komiteto narių posėdžio protokolai

Gamtosauginės mokyklos veiksmų planas 2023-2024 m. m.